دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1395 - 11:17
در همایش ملی تحولات ژئوپلیتیک غرب آسیا

لاریجانی: ابزارهایی برای مجاب کردن غربی‌ها به انجام تعهدات هسته‌ای در دست است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شاید در مسئله هسته‌ای رفتار ایران هوشمندانه بود، گفت: پرونده‌های ساخته‌شده در موضوع هسته‌ای جمع شد البته غربی‌ها رفتار ناجوانمردانه نیز داشته‌اند ما نیز ابزارهایی در دست داریم که می‌تواند آنان را به انجام تعهدات خود مجاب کند.
کد خبر : 80647

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز -پنجشنبه، 9 اردیبهشت‌ماه- در همایش ملی تحولات ژئوپلیتیک غرب آسیا با تاکید بر امنیت منطقه‌ای با تشکر از برگزارکنندگان همایش گفت: امیدوارم این همایش نتایج خوبی را در رابطه با راهی که در آن تلاش می‌کنیم، به همراه داشته باشد و همفکری‌ها را سامان دهد.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فکر می‌کنم در موضوع تحولات سریع در منطقه تردیدی نیست و هیچ‌گاه منطقه تا این حد پرمسئله نبوده است.


لاریجانی در خصوص موضوع هسته‌ای گفت: شاید در مسئله هسته‌ای رفتار ایران هوشمندانه بود و توانست با مقاومت غنی‌سازی را تثبیت کند و باعث شد پرونده‌های ساخته‌شده توسط آنان جمع شود. البته غربی‌ها رفتار ناجوانمردانه نیز داشته‌اند و در این رابطه تذکر مقام معظم رهبری به جا بود البته ما نیز ابزارهایی در دست داریم که می‌تواند آنان را به انجام تعهدات خود مجاب کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این‌که «انقلاب اسلامی مبتنی بر یک بیداری شکل گرفت» گفت: ‌ انقلاب مبتنی بر یک بیداری و بر اساس کرامت انسان‌ها سامان یافت، چراکه انقلاب معتقد بر این است که نباید کرامت انسان‌ها کنار گذاشته شود از این رو نباید در دسته بندی‌ها و قطب بندی‌های جهانی قرار گرفت. نمی‌گویم که نباید با دنیا تعامل داشت که ما اکنون نیز بدون تعامل نیستیم اما حرف بر این است که نباید راه را گم کنیم و به طرف دسته‌بندی‌ها سوق پیدا کنیم.


لاریجانی در ادامه با بیان این‌که «راه علاج بحران‌ها و مشکلات منطقه‌ای روشنگری است» گفت: شاید راه‌های فوری و اورژانسی بتواند موقت کاری را پیش ببرد اما در ‌نهایت جواب نمی‌دهد باید روشنگری در زمینه‌های فرهنگی در جوامع مختلف انجام داد تا دیگر شاهد آسیب‌ها و رفتارهای ناهنجار نبود.


رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این‌که «ضعف فعلی ایران در حوزه اقتصادی است» گفت: ‌با ظرفیت‌هایی که ایران در منطقه دارد ضعف اقتصادی مشکل اول ماست که باید با شناخت درد، راهکاری برای علاج آن اندیشید. باید درد را درک کرد و مسیر آینده را به گونه‌ای پیش برد که شاهد بهبود وضعیت اقتصادی باشیم چون در مسیر آینده اقتصاد نقش تعیین کننده‌ای دارد.


وی افزود: اکنون در شرایطی هستیم که کشورهای دیگر رقابت‌های تنگاتنگی در حوزه اقتصادی انجام می‌دهند تا در این حوزه تاثیرگذار باشند ما هم باید از پتانسیل‌های قوی برخوردار باشیم و ضعف‌های جدی و ساختاری را رفع کنیم که یکی از مهم‌ترین آن این است که اقتصاد سیاست زده شده است حال اینکه باید اقتصاد با متد خود جلو رود نه اینکه با تغییر مجلس و ریاست جمهوری بنیان‌های اقتصادی تغییر کند این رویکرد خوب نیست و ثبات را در این حوزه به خصوص سرمایه‌گذاری می‌گیرد.


لاریجانی ادامه داد: در شرایطی کشور ما از امنیت پایداری برخوردار است که باید سرمایه‌گذاری از رشد بالایی برخوردار باشد حال اینکه رشد کم است. اینکه آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد هراس و ناامن جلوه دادن ایران هستند شاید طبیعی به نظر برسد اما دیگر دلیل ندارد برخی با رفتار‌ها و کار‌هایشان هراس در کشور ایجاد کند چون باید فضای آرام و انگیزه‌مندی برای سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد.


رئیس مجلس شورای اسلامی هم‌چنین گفت: در بررسی شرایط منطقه‌ای و ژئوپلیتیک باید راهبردی حاصل شود تا معلوم شود در کجا باید فهم دقیق‌تری وجود داشته باشد. بدون تردید بدون اقتصاد قوی بسیاری از اهدف مهم روی زمین می‌ماند باید دید کجا می‌توان همه اهداف را به هم متصل کرد تا شرایط درستی حاصل شود.


لاریجانی تحریم را حربه و توطئه آمریکایی‌ها برای همسو کردن کشورهای غیرهمسو با سیاست‌های آمریکا در غرب آسیا دانست و خاطرنشان کرد: بعد از آنکه تحریم‌های آمریکایی‌ها علیه ایران نتیجه‌بخش و موفقیت‌آمیز نبود آنها حتی به سمت تحریم روسیه حرکت کردند و محدودیت‌هایی را متوجه روسیه کردند تا شرایط را برای نظام واحد تک قطبی فراهم کنند.


وی تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم تبدیل به یک قطب در منطقه شویم چرا که بین نفوذ معنوی و تبدیل شدن به قطب تفاوت وجود دارد البته برخی فکر می‌کنند که ما باید در قطب‌بندی‌های منطقه‌ای وارد شویم و به سمت یکی از آنها گرایش پیدا کنیم اما انقلاب اسلامی نیامده که وارد قطب‌بندی‌ها شود.


رئیس مجلس با بیان اینکه قطب‌‌های منطقه‌ای در مسائل مهمی چون فلسطین نگرانی و دغدغه ندارند، تاکید کرد: فلسطین که برای ما بسیار حساس و حائز اهمیت است و به لحاظ اسلامی ما باید این موضوع را به طور جدی پیگیری کنیم برای قطب‌هایی که در منطقه هستند مسئله مهمی نیست چرا که آنها از باب قدرت به منطقه و مسائل بین‌المللی نگاه می‌کنند اما نگاه ما براساس بیداری اسلامی برای حراست از کرامت انسانی است.


وی در ادامه به مصاحبه اخیر خانم رایس وزیر اسبق خارجه آمریکا که با یک نشریه داخلی انجام شده است، اشاره کرد و گفت: خانم رایس در این مصاحبه به صراحت می‌گوید که پیشنهاد جنگ علیه ایران را به جرج بوش داد اما بوش گفته بود که باید ایران را محک بزنیم، خانم رایس در این مصاحبه بخشی از برنامه‌های خود علیه ایران را گفته است.


لاریجانی تشکیل گروه‌های تروریستی را از دیگر مشکلات منطقه‌ای دانست و خاطرنشان کرد: در سال 2001 ارزیابی‌ها می‌گفت تعداد تروریست‌ها به هزار نفر می‌رسد اما ارزیابی‌های امروزی می‌گوید تعدادشان ‌100 هزار نفر است که این مهم نشان می‌دهد رشد تروریسم در منطقه جهش بالایی داشته است؛ متاسفانه کسانی که در حال مبارزه با تروریسم هستند سهم درستی از مقابله را تروریست‌‌ها ندارد و حتی بعضا به آنها کمک هم می‌کنند.


وی گفت: برخی کشورها به بهانه مقابله با تروریسم کشورهای دیگر را اشغال کرده‌اند که این اقدام موجب گسترش تروریسم شد و برخی‌ها که تروریست‌ها را قبول نداشتند برای آنکه راهی برای‌شان باقی نمانده بود به تروریست‌ها پیوستند.


رئیس مجلس ادامه داد: امروز داعش حدود 30 میلیارد دلار سلاح در اختیار دارد و اگر دیروز کلاش دست آنها بود امروز صاحب موشک تاو آمریکایی هستند که نشان می‌دهد تروریست‌ها به لحاظ تسلیحاتی و نظامی رشد کرده‌اند.


وی با بیان اینکه راه علاج و حل مشکلات منطقه‌ای غرب آسیا راه حل‌هایی یک خطی، فوری و اورژانسی نیست، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در استراتژی منطقه‌ای خود از یک هوشمندی و نگاه دقیق استفاده کرده و تسلیم این صف‌آرایی‌ها نشده است. چرا که صف‌آرایی‌ها مهم نیستند و ما با فرض چنین صف‌آرایی‌هایی، برنامه‌های خود را به صورت هوشمندانه دنبال خواهیم کرد.


لاریجانی در ادامه سخنان خود به مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و گفت: در مذاکرات اصل غنی‌سازی تثبیت شد و پرونده‌هایی که آنها خودشان درست کرده بودند جمع شد اما البته آنها در قبال برخی تعهدات خود رفتار ناجوانمردانه‌ای داشتند اما مجبور خواهند شد که به تعهدات خود عمل کنند چرا که ما ابزارهایی داریم که آنها را پشیمان می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب